onsdag 29 augusti 2007

Romarbrevet 12:9-18 Medmänsklighet.....

Ordet för idag 2007-08-29
Romarbrevet 12:9-18

Medmänsklighet
Omsorg
Visa kärlek till varandra

För mig är detta ett huvudbudskap i Kristenheten
Medmänsklighet
Omsorg
Att visa kärlek till varandra

Jag förundras över frånvaron av medmänskligheten, omsorgen och kärleken
Jag förundras över detta – i världen, i det lilla samhället och också i församlingen
Ja, visst finns det. Här och där. Men ibland, där det borde växa allt mer, saknas det i alltför stora mått. Det skulle göra gott för människorna – både för de som får, och för de som ger.
Det skulle göra gott för de nära, som ser och märker glädjen och kärleken för de som ger och för de som får. Det skulle göra gott för oss alla. Riktigt gott.
För att kärlek och omsorg föder kärlek. För att kärlek och omsorg ger värme, trygghet och tillit. Föser bort rädslan. Föder istället mer kärlek, omsorg och medmänsklighet.
Visst är det så?
Att mer föder mer. Hårda ord, ger hårda ord i retur. De växer och skapar mer och mer ondska mellan människor och folk. En hög med rikedom i form av pengar, skapar ofta en önskan om ännu mer. Precis som med vänligheten. Som föder vänlighet, vänlighet och vänlighet. Det finns naturligtvis också fall när det utnyttjas och kränks, men i huvudspåret leder vänlighet till än mer vänlighet.

Kan vi hjälpas åt – att glädja varandra? Att hjälpa varandra att glädja varandra? Kan vi hjälpas åt att glädjas åt varandras glädjeämnen?

Kan vi hjälpas åt att avstå hämnd och missunnsamhet? Kan vi hjälps åt att göra gott mot alla vi möter? I smått och i stort? I vardag och i fest?

Låt våra – allas våra – liv fyllas av kärlek, glädje, omsorg, medmänsklighet. Låt oss vara utan hämnd, hat, avsky, avund…

Visa varandra kärlek…
Låt livet fyllas av gott….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar