måndag 14 maj 2007

Matteus 28:16-20 (Ordet för Idag Må 2007-05-14)

Ordet för Idag 2007
Matteus 28:16-20
Måndag 2007-05-14

Kommande söndag är Söndagen före Pingst
med tema; Hjälparen kommer


De avslutande orden i Matteus Evangelium. Boken som troligen skrevs 55-65 e kr.
Jesus går mot sitt avslut av sin tid på jorden. Han instruerar sina lärjungar.

De elva efterföljarna såg Jesus, och tillbad honom. Några tvivlade fortfarande. För några tog det lite längre tid, än för andra. För några krävdes det lite mer undervisning, reflektion och samtal. Precis som för oss. En del av oss tror på vad de ser och hör, i ett tidigt skede, och en del kräver tid och reflektion. Vi har alla olika lärstilar och olika sätt – när vi lär, och tar till oss den klokskap som finns. Den klokskap som finns i livet, och i den bok som så många människor på jorden söker näring ur. Den bok som beskriver så oändligt mycket. En bok vars texter genererar så oändligt många tankar.

De elva tilltalade Jesus, och Jesus gick fram till dem. Instruerade. Berättade. ”Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut till alla folk och gör dem till mina efterföljare.”

Att sprida budskapet. Att berätta om det goda. Att berätta, undervisa – om vad som är vad, och hur vi skall verka. De fick ett stort ansvar, och en stor förmån. Att påbörja spridandet av ordet om den man som sedan påverkat människor i generationer, efter generationer. Det började med elva män. Elva vanliga människor, som satt spår i historien. Som satt spår för oss.

”Gå därför ut till alla folk och gör dem till mina efterföljare. Döp dem in i gemenskapen med Fadern och Sonen och Guds heliga Ande, och lär dem att leva på det sätt som jag har undervisat er om. Och kom ihåg att jag alltid är med er, ända till tidens slut.”

Hur många finns det idag? Som sprider ordet vidare om Jesus, som tillber i det tysta, som talar, som tänker, som gör, som verkar – utifrån tanken att Jesus är den som bär oss, leder oss, för oss framåt i tanke och levnadssätt. Hur många finns det idag?

Hur många finns det idag, som vet, förstår, tror – att Jesus alltid är med oss. Alltid - ända till tidens slut.

Herre.
Tack. Innerligt stort Tack.
För att du låter oss ta del av ordet som berättar hur vi skall leva.

Tack. Innerligt stort Tack.
För att du låter oss förstå att du är med oss.
För att du låter oss förstå att du Alltid är med oss.
Varje Dag, varje Stund.

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar